Ова е единственото и уникатно Ferrari SP-8 во светот

Одделот за специјални проекти на Ferrari претстави уште еден уникатен автомобил направен од нив. Автомобилот го нарачал богат клиент од Тајван и го носи името SP-8. Во пракса, тоа е F8 Spider чиј тврд покрив со моќно преклопување е исечен за да се создаде родстер без покрив. Моделот е обоен во комбинација на мат Argento Micalizzato со карбонски делови обработени во блескаво сина боја.