Неверојатно: По 200 метри болидот вози побрзо од 480 км/ч

Мајк Салинас, имено, е првиот возач во оваа драг трка кој на патеката долга малку повеќе од 200 метри успеал да мине со излезна брзина поголема од 482,7 км/ч. По само 200 метри, постигнал брзина од неверојатни 484 километри на час.