Дали знаете да се снајдете во „патент“ ситуација во сообраќај?

Во Велика Британија постои таканареченото Highway Code Rule134, кое вели дека возачите мора да ги следат знаците и на местото каде што им се предлага да ја менуваат лентата со прилагодена брзина. Приклучувањето кон сообраќајната лента треба да се одвива така што секое возило од сообраќајната лента што минува да минува едно возило од другата сообраќајна лента. Овој вид патент или принципот „zipperschluss“ носи оптимален проток на сообраќај.