Кинезите изградија единствен пат во светот, кој минува во средината на реката

По анализите и пресметките, тим од кинески инженери покажаа дека изградбата на автопат преку река е и поевтина и побрза од изградбата на автопат на копно. Еден од најнеобичните и најимпресивни автопати досега е изграден над планинска речна долина во кинеската провинција Хубеи. Автопатот „Ечен“ минува во средината на реката. Завршен во 2015 година, кинескиот „Ривер експресен пат“ се смета за инфраструктурно чудо.