Ф1 пилот приватно вози "Golf", а сега го преземал својот нов „ѕвер“

Кон крајот на 2021 година Карлос Саинс Помладиот го посетил „Ferrari“ за да го специфицира својот нов автомобил – „812 – Competizione“. Сега, по повеќе од една година чекање, автомобилот е подготвен за преземање. Во „Ferrari“ очигледно нема протекции, па дури ни за нивниот претставник во „Formula 1“, а таквата политика очигледно им одговара на купувачите.