Погалиле фока, добиле казна: Туристи казнети со 500 долари поради допирање на хавајска фока, загрозен вид

Туристката од американската држава Луизијана, која била на меден месец на Хаваи, е казнета со 500 долари поради допирање на хавајска фока, една од загрозените животински видови.Таа тоа самата го прикажала на видео снимка која ја објавила на социјалната мрежа ТикТок, објавиле американските власти.