Неверојатна сцена од Дакар: Хеликоптер удри во камион во движење...

Дакар релито секогаш носи возбудувања, но и опасности, но никој не можеше да ја замисли сцената која се случи на последната етапа, кога камионот на Антон Шибалов, освојувачот на второто место со тимот на Камаз-Мастер имаше близок контакт со хеликоптер на организаторите при скок над една дина.