Погледнете како автопилотот на "Tesla" самостојно вози над 600 километри...

"Tesla" направи уште еден чекор кон целосно автономните возила. Иако е се уште во бета фаза на тестирање, "FSD" системот на американската компанија се покажа одлично при тест возењето од Сан Франциско до Лос Анџелес.