Торнада и поплави во САД: Загинаа најмалку шест лица

Тропската бура „Исаја“ го зафати источниот брег на САД каде што предизвика торнада и прекин на електричната енергија, а животот го загубија и неколку лица. Бурата донесе ветрови со брзина од над 100 километри на час, а се движи со брзина од 56 километри на час.