Видео: Словенците први во светот произведоа сертифициран електричен авион

Авионот Pipistrel Wells Electro, со мал двосед, е наменета за обука на пилоти, пренесува Ројтерс, додавајќи дека може да лета 50 минути, а подолго со дополнително полнење, што е типично за користење во училиштата за летање.