Видео: Руси направиле реплика на Кеопсовата пирамида во својот двор, штити од корона

Пирамидата на Андреј Вакрушев и неговата сопруга Викторија, е 19 пати помала од египетската, што им била инспирација. Висока е девет метри и се протега на девет метри во длабочина. Изработено е од околу 400 тони бетонски блокови.