103-годишна баба со пиво наздрави за победата на коронавирусот

Пред три недели, таа го добила коронавирусот и станала првата Американка која се разболела во пензионерски дом. Нејзиниот сопруг починал во 1992-ра година на 82-годишна возраст, а непосредно пред да ѝ се влоши здравјето, ја посетила нејзината внука Виолет Гун. За време на лекувањето, едно време била толку лошо што семејството се подготвувало за проштевање.