Докторите ги задржуваат своите солзи додека ги опишуваат последните моменти од животот на пациентите

„Бевме пречекани од одговорниот човек во мртовечницата, ни рече да го следиме, а се шокиравме кога низ ходникот тој ја отвори вратата и со гестови ни покажа дека влегуваме во болничка црква. Кога влегов во просторијата видов полна редица ковчези со мртви тела“ - раскажува новинарот Стјуард Рамзи.