Пронајден нов вид на ајкули кои одат

Ајкулите биле откриени во индоавстралискиот архипелаг, а истражувачите велат дека се хранат со мали риби и безрбетници. Како што наведува д-р Кристин Даџон, ајкулите се предатори и ги користат своите перки за да одат по морското дно.