Направи шест метри долг Берлински ѕид од чоколадо, го скрши со чекан и им го делеше на минувачите

Францускиот слаткар и експерт за чоколадо, Патрик Роже, ја прослави 30-годишнината од падот на Берлинскиот ѕид со тоа што направи и постави чоколадна реплика на ѕидот во Париз, која ја сподели со граѓаните, пренесува Радио Франс енфо.