Како на филм: Нуркачите во длабочините наишле на огромна желатинска маса

Истражувачки тим предводен од Нилс Бааденс и нуркачот Роналд Раш, наишол на огромна округла желатинска маса во близина на островот Орстафјорден во Норвешка. Како изгледало сето тоа, можете да погледнете на приложеното видео.