Погледнете како изгледало спасувањето на желка која се заплеткала во мрежа

Оваа желка којзнае колку време пливала заплеткана во мрежа, неможејќи да си помогне, а сето тоа благодарение на несовесните капачи и рибари. Некогаш свесно, а некогаш не - повредуваат невини животни. Сепак, приказната на оваа желка е со среќен крај.