Приказната за најдобриот играч во НБА финалето: Професорката предвидуваше дека ќе заврши во затвор, а сега ја покори Америка

Во моменти на голема еуфорија, американските медиуми не ги забораваат и тешките детски денови на Браун, како и изјавата на професорката која предвидувала дека ќе заврши во затвор. „Мојата професорка типуваше дека за пет години ќе завршам во затвор, а јас стигнав до најсилната кошаркарска лига во светот, изјави Браун кога беше селектиран од Бостон во 2016-та година“. Да се потестиме на некои од најубавите потези на Браун од финалната серија.