Call of Duty: Black Ops 6 ги враќа гејмерите во 90-тите

Официјално е потврдено дека игрицата „Call of Duty: Black Ops 6“ ќе пристигне на 25 октомври, а исто така е познато дека ќе има акционен сет во 90-тите, односно во периодот што следеше по Студената војна на 80-тите. Raven Software се погрижи за кампањата и вети мисии ширум светот заедно со стелт мисии помешани со блокбастерска акција.