Вака изгледа судир на најголемото и најмалото „Volvo“

Главниот уредник на „Automotive News Europe“ Даг Болдук имал можност да го посети центарот за безбедност на „Volvo“ во Торсланд во Шведска, каде присуствувал на интересен „краш тест“. Во симулацијата на судир учествувале најмалото и најголемото електрично „Volvo“, односно „EX30“ и „EX90“.