Ова е најтесниот град во светот

Градот Јанџин во покраината Јунан, јужна Кина, е единствен во светот по својот изглед... Имено, со својата должина од 1.416 километри важи за „Најтесниот град во светот“, бидејќи се наоѓа меѓу две големи планини, а по долината на реката Гуан и има две улици.