Прекрасно јагне со пет нозе го вдомила жена на која ѝ станало домашно милениче, па му дала и необично име

Необично јагне со пет нозе неодамна е спасено од фарма во Мисисипи. Тоа било посвоено од Натали Рено и однесено на ветеринар. Животното имало црви во стомакот и морало да оди на операција. Јагнето го добило името Spider-Lamb.