Тајната на сочен пилешки стек

Точка

20/05/2013

17:06

30.992

Големина на фонт

а а а

Со само неколку состојки обичното пилешко претворете го во вкусно јадење.

Ако ви треба меко и сочно пилешко за салата или како додаток во тестенини, тоа ќе го постигнете на следниов начин:

Потребно:

1 до 4 пилешки гради без коска
Сол и бибер
¼ шоља брашно
1 голема лажица свежи зачини по желба
Маслиново масло
Малку путер

Подготовка:

Пилешкото исечете го на парчиња со иста големина и малку истолчете го со чук за месо, па малку посолете и забиберете.

Малку бибер и сол измешајте со брашното во еден сад. Потоа секое парче пилешко извалкајте го во брашното.

Загрејте маслиново масо во кое ќе го додадете парчето путер, па огнот намалете го на средна температура.

Печете го пилешкото по една минута од секоја страна, за да добие златна боја, а потоа намалете го огнот, покријте ја тавата и оставете месото да се динста 10 минути.

Може да сервирате со свежа салата и прилог од ориз.

Добар апетит!

Спонзорирани линкови

Маркетинг

назад до tocka.com.mk