Достапен за сите: Владата го објави францускиот предлог на македонски јазик

Точка

04/07/2022

16:52

4.273

Големина на фонт

а а а

Владата на својата официјална веб страница го објави францускиот предлог интегрално преведен на македонски јазик.

Со цел транспарентно информирање на јавноста, Владата на Република Северна Македонија денеска на официјалната веб страна интегрално го објави предлогот на француското претседателство и можете да го преземете на следниот линк:

На македонски јазик:

Министерски состанок на меѓувладината конференција за завршување на отворањето на преговорите за пристапување на Северна Македонија во Европската Унија - Општ став на ЕУ

Предлог заклучоци на ЕУ

Заеднички став на ЕУ

На англиски јазик:

Ministerial meeting of the intergovernmental conference - Completing the opening of the negotiations on the accession of North Macedonia to the European Union - General EU Position [англиска верзија]

Draft Council Conclusions [англиска верзија]

Draft EU Common Position for the first IGC [англиска верзија]

Предлогот во кој се вградени забелешките на Валадата од денеска е достапен за јавноста и ставен на широка консултација која започна утрово со состанок на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски со членовите на владината коалиција.

Во текот на денот и во следните денови, Владата продолжува со транспарентно информирање на владината коалиција, сите засегнати страни и граѓаните за предлогот преку јавна дебата.Спонзорирани линкови

Маркетинг