Христо Стоичков се расплака кога зборуваше за расизмот на натпреварот меѓу Бугарија и Англија

Дерби

16/10/2019

13:11

1.321

Големина на фонт

а а а

Легендарниот бугарски фудбалер, најголем од оваа земја на сите времиња, Христо Стоичков не можеше да издржи и се расплака во отвореното студио во кое стана збор и за расистичките скандирања од стадионот „Васил Левски“ на средбата меѓу Бугарија и Англија.

Веќе неколкудена јавноста зборува за инцидентот кој го предизвикаа фановите на Бугарија кои упаќаа навредливи коментари кон фудбалерите на англиската репрезентација.

Во една шпанска телевизија, Стоичков беше запрашан како да се реши проблемот со расизмот, на што тој со висок тон одговори дека таквите фанови мора да добијат забрана за доаѓање на стадион, а потоа дури и се расплака…

– Мора да се избркаат од стадион, или да се воведат и поригорозни мерки. Пет години забрана за натпревари, да се научи еднаш засекогаш. И репрезентациите и екипите. Мислите дека се чувствувам лесно, -изјави Стоичков кој не можеше да ги сокрие солзите.

Легендарниот бугарски фудбалер, најголем од оваа земја на сите времиња, Христо Стоичков не можеше да издржи и се расплака во отвореното студио во кое стана збор и за расистичките скандирања од стадионот „Васил Левски“ на средбата меѓу Бугарија и Англија.

Веќе неколкудена јавноста зборува за инцидентот кој го предизвикаа фановите на Бугарија кои упаќаа навредливи коментари кон фудбалерите на англиската репрезентација.

Во една шпанска телевизија, Стоичков беше запрашан како да се реши проблемот со расизмот, на што тој со висок тон одговори дека таквите фанови мора да добијат забрана за доаѓање на стадион, а потоа дури и се расплака…

– Мора да се избркаат од стадион, или да се воведат и поригорозни мерки. Пет години забрана за натпревари, да се научи еднаш засекогаш. И репрезентациите и екипите. Мислите дека се чувствувам лесно, -изјави Стоичков кој не можеше да ги сокрие солзите.
Спонзорирани линкови

Маркетинг