Ниеден не е клима: 10 начини како да се разладите кога ноќите се пеколно жешки!

Точка

12/08/2019

20:41

10.016

Големина на фонт

а а а

Последниве денови кога температурите се неподносливи, веројатно многу потешко заспивате, а постојат неколку совети кои може да ви ја намалат непријатноста.

Не мора секогаш да користите клима за да се разладите, применете некој од овие совети:


1. Пуштете воздухот да струи

Ставете го вентилаторот така што вашиот кревет да биде помеѓу него и прозорецот.

2. Чаршафи за сон

Дозволете си и себе и на креветот да дишете. Тенките и лесни чаршафи се најдобро решение за летните горештини.


3. Ладна глава

Заменете ја вашата мека и голема перница за малку поцврста. Раскошните меки перници само ја впиваат топлината од главата.

4. Удобноста пред сe'

Ако спиете облечени, нека биде тоа лесна, широка памучна маица.

5. Мокра коса

Обидете се да заспиете со мокра коса.

6. Ниско

Спијте на понизок спрат или на под. Колку што сте пониско, толку ќе ви биде поладно.

7. Замрзнато шише

Наполнете обично пластично шише со вода и замрзнете го.


8. Ладна постела

Намокрете и замрзнете пешкир.

9. Леден вентилатор

Пред вентилаторот ставете сад наполнет со лед. Внимавајте само на струјата.

10. Морнарите знаат

Оптегнете морнарска мрежа, за воздухот да кружи околу целото тело. 
Спонзорирани линкови

Маркетинг