Не е оптичка илузија! Рибарското село со „двобојно“ море кое сите сакаат да го посетат е неверојатно

Малото рибарско место Лас Колорадас на Јукатан во Мексико, се гордее со розовата лагуна која што ги опкружува појасите од белата сол. Розовата боја мора да потекнува од големиот број на микроогранизмите со изразен црвен пигмент, но и поради восхитувачката количина на артемија.