Максимална брзина од 532 км/ч. – ова е најбрзиот спортски автомобил на светот

„Shelby SuperCars (SSC) North America“ го создаде најбрзиот спортски автомобил на светот. Автомобилот има 5.9-литарски V8 мотор со 1750 коњски сили, а за брзината допринесува и неговиот ергономски дизајн и лесната каросерија од карбонски влакна.