15 деца од различни делови од светот фотографирани покрај храната која ја јадат во рок од една недела

Фотографот Грег Сегал патувал низ светот за да направи фото-серија од деца од различни култури, опкружени со работите со кои се хранат. Во текот на 3 години, професионалниот фотограф обиколил 9 земји (САД, Индија, Малезија, Германија, Франција, Италија, Сенегал, Обединети Арапски Емирати и Бразил), документирајќи ги своите откритија – погледнете.