Низ фотографии: Скопје одбележува 56 години од катастрофалниот земјотрес

Денеска се одбележуваат 56 години од земјотресот го разурна Скопје, а во кој загинаа околу илјада жители на градот. 26-ти јули 1963 година е врежан во колективната меморија за Скопје како еден од најтешките моменти во неговата историја и постоење.