Реалност или научна фантастика: Еве како ќе изгледа најголемиот аеродром на светот

“Beijing Daxing International Airport” е масивен комплекс кој се наоѓа во јужното предградие Даксинг во Пекинг. Со повеќе од 220 илјади тони челик и цена од речиси 14 милијарди американски долари, аеродромот се очекува да биде завршен со изградба до септември 2019 година.