14 прекрасни скулптури кои треба секој да ги види барем еднаш во животот

Резултатите од едно истражување покажуваат дека скулптурите позитивно делуваат на нашето здравје. Тие наводно не’ смируваат, ја развиваат нашата креативност и ги подобруваат когнитивните функции. За таа цел, во продолжение ви претставуваме 14 прекрасни примери кои заслужуваат барем еднаш во животот да бидат видени.