Фотографии од револуција: Ирански жени на кои им било возвратено со насилство бидејќи сакале да бидат слободни

Хенгаме Голестан е иранска фотографка која ги фотографирала првите протести против хиџабот. Во март 1979 година, повеќе од 100 илјади жени излегле на улиците бидејќи сакале да бидат слободни, но тие биле удирани, а некои дури и избодени со нож. Ваквите протести не вродиле со плод, но Голестан била среќна што учествувала и документирала нешто толку големо.