Светот пред 50 години: Ретроспектива на настаните од 1968 година

Пред половина век, светот бил во состојба на криза. Биле организирани протести во Франција, Чехословачка, Германија, Мексико, Бразил и многу други земји. Двајцата најпроминентни лидери – Мартин Лутер Кинг и Роберт Ф. Кенеди биле убиени во период од неколку месеци. Но, ова е годината и на прогресот – НАСА ги испрати првите астронаути околу месечината и претседателот Линдон Џонсон го одобри Актот за ѓраѓански права.