Кросовер од кој застанува здивот: Ова е новиот Lexus NX

Откако за прв пат беше претставен во 2014-та година, Lexus NX се наметна како еден од најголемите адути на компанијата на европскиот пазар со удел од 30% од продажбата, па јасно е зошто толку внимание Lexus посвети за новата генерација на овој кросовер.