Ова се најдобрите фотографии од птичјиот свет за 2017 година

Победниците на осмиот по ред конкурс за 'Audubon Photography Awards' тукушто беа објавени. Најдобрите фотографии биле поделени во три категории: професионални, аматери и млади. Со повеќе од 5.500 фотографии бил прикажан птичјиот свет од 49 држави и осум Канадски провинции.