46 ретки фотографии од Мерилин Монро кои го откриваат нејзиниот живот пред да стане популарна

Со нејзиниот потпис - руса кратка коса и црвен кармин, Мерилин Монро (која ќе го прославеше својот 91-ви роденден на 1-ви јуни доколку се уште беше жива) е една од најпознатите исконски личности на сите времиња, а сепак малкумина знаат како изгледала пред да стане позната. Родена под името Норма Џин Мортенсон, Монро имала тешко детство. Ја префрлувале од еден дом за деца без родители во друг, а сите тие и' оставиле трауматични искуства. Била сексуално злоупотребувана и се омажила на возраст од 16 - но ниту тоа не и' донело среќа.