Драма на амстердамскиот аеродром: Леталото се лулаше на силниот ветер

"Boeing 777" се соочил со проблеми при слетување на аеродромот "Шипол" во Амстедам. На видеото се гледа како авионот кој може да прими 396 патници, се приближува на пистата. Истиот почнува да се лула, што било предизвикано од силниот ветер. Пилотот го откажал слетувањето и се вратил на небото, но по кратко кружење успеал успешно да слета.