Кој вели дека китовите не сакаат да се социјализираат со нас? Овој кит го докажа спротивното

Мажот и жената од ова видео очигледно се луѓето кои ја имале најблиската средба со кит некогаш. И поради тоа секогаш ќе ја паметат. Кајакарите веслале околу јато китови во близина на аргентинскиот град Пуерто Мадрин. Набрзо после тоа нештата стануваат драматични: еден од китовите се одлучил да им пријде и да ги подигне заедно со кајакот над водата! Во описот на видеото пишува: "Додека ги гледавме еден од китовите тргна кон нас и не подигна. Неверојатно, се е во видеото!"