Еве што мислат мажите кога ќе кажат „те сакам“, а што мислат жените кога ќе го кажат тоа

Точка

08/02/2017

17:53

3.996

Големина на фонт

а а а

Волшебните зборови „те сакам“ мажите обично ги кажуваат после седум месеци врска, додека на жените им се потребни повеќе од осум месеци за да го кажат тоа, покажало едно истражување.

Еден британски магазин анкетирал 2.000 мажи и жени кои излегувале на љубовни состаноци во последната година. Резултатот од истражувањето бил изненадувачки.

Имено, иако се смета дека жените се поемотивни од мажите, истражувањето покажало дека и мажите се исто така емотивни. Понекогаш, тие се дури и поемотивни од жените, без разлика колку ни е тешко да поверуваме во тоа.


Мажите побрзо се вљубуваат

Покрај тоа, истражувањето покажало и дека мажите побрзо се вљубуваат за разлика од жените. Тоа е така затоа што жените созреваат побрзо од мажите. Кога мажот ќе каже „те сакам“, тоа можеби е негов начин за соочување со некои комплекси или емоции кои не ги разбира.


Од друга страна, кога жената ќе го каже тоа, тогаш таа најчесто навистина се чувствува така. Клише е дека мажите ја користат љубовта за да дојдат до секс, а дека жените го користат сексот за да дојдат до љубов.

Но, според податоците кои доаѓаат од ова истражување, половина од мажите одат на состаноци за да имаат секс, а истото го прават една петтина од жените.


Спонзорирани линкови

Маркетинг