Мапа: Во кои држави има повеќе мажи, а во кои жени?

Точка

12/01/2017

11:55

6.413

Големина на фонт

а а а

Одговорот на ова прашање го дава изворот CIA World Factbook, а неодамна е објавен и визуелен приказ од добиените резултати.

Па, ако некогаш сте се прашувале дали во Македонија има повеќе мажи или жени, и каков е соодносот помеѓу половите во останатите држави ширум светот, одговорот може да го пронајдете токму на приложената интерактивна мапа.

Црвената боја ги означува земјите во коишто претежно живеат мажи, додека со сина боја се одбележани државите во коишто доминира женската популација. Во земјите пак коишто се одбележани со жолта боја живеат приближно ист број на мажи и жени.Спонзорирани линкови

Маркетинг