Боки 13 во вербална и физичка пресметка со поп, и тоа за Божиќ?!

Точка

09/01/2017

13:07

15.127

Големина на фонт

а а а

Според тоа што го тврди Бојан Јовановски, или за сите нас попознат како Боки 13, тој се соочил со вербална, па и физичка пресметка токму со свештено лице, и тоа поради крајно бизарна причина!

Расправијата се случила во близина на неговиот дом, а целиот проблем настанал поради спорно паркинг место.


Бојан и неговиот татко се скарале со соседот, кој е всушност свештено лице, познато како отец Виктор, којшто живее и е во богослужбата на македонската црква во Лондон. А нивната вербална расправија прераснала и во физичка пресметка, после што Боки го сподели своето непријатно искуство и на својот Facebook профил.

Неговиот статус ви го пренесуваме во целост:Набрзо потоа Боки добил порака со поддршка од познатиот отец Пимен:На крајот Боки за целиот свој проблем се произнесе и преку видео запис, напоменувајќи дека "сите надлежни ќе бидат информирани за повредата на неговиоте човекови права", како и за "атакот којшто го доживеал":Инаку случајот според порталот narodenglas.com е веќе пријавен и во МВР, при што се очекува надлежните согласно законите да го разрешат во најбрзо можен рок. Со оглед на фактот дека Виктор Стојчев е државјанин на Велика Британија, се очекува овој случај да отиде и на повисоки инстанци, сè до негово целосно правно и институционално разрешување.

Со свој Facebook статус се изјаснила и Македонската црква во Лондон:Спонозорирани линкови

Маркетинг