IMDB објави листа на најпопуларни филмови во 2016 година

Точка

22/12/2016

19:15

8527

Големина на фонт

а а а

IMDB објави листа на 10 најпопуларни филмови во 2016 година, а во образложение стои дека листата не е направена врз основа на критики и заработка од премиерите, туку врз основа на прегледите на страницата. Меѓутоа, бројот на прегледи на страницата не мора да значи дека филмот е добар.

Во текот на минатата година многу блокбастери не се прославија меѓу критичарите, вклучувајќи ги и филмовите "Suicide Squad", "Warcraft" и "X-men: Apokalipse". Меѓутоа, овие три филмови се меѓу најпопуларните филмови на листата на IMDB.

Така, на пример, на 10-то место се наоѓа филмот "The Legend of Tarzan", кој не ги имресионираше ниту критичарите ниту јавноста.

10. The Legend of Tarzan



9. Warcraft: The Beginning



8. Ghostbusters



7. The Magnificent Seven



6. The Jungle Book



5. X-Men: Apocalypse



4. Deadpool



3. Batman v Superman: Dawn of Justice



2. Captain America: Civil War



1. Suicide Squad



Спонозорирани линкови

Маркетинг