Уметност која можете да ја носите на себе: Фотографии од World of WearableArt

Изминатите триесет години, дизајнерскиот натпревар World of WearableArt (WOW), или уметност која може да се носи на телото, се одржува во Велингтон, Нов Зеланд. Овој настан низ годините прерасна во нешто многу големо, па така, дизајнери од ширум светот, патуваат до Нов Зеланд за да ги демонстрираат своите креаци пред околу 60.000 посетители. WOW 2018 ќе трае до 14 октомври. Погледнете ги фотографиите на креациите кои учествувале низ годините.