Иван Купала: Фотографии од големиот пагански летен ритуал

Ивановден (или денот Иван Купала) е познат пагански празник кој се слави во Русија, Белорусија, Полска, Литванија, Латвија и Украина за време на летната долгоденица, на 6 јули. На овој ден, младите носат венци кои ја симболизираат чистотата, луѓето пејат и танцуваат околу огнови и се капат голи во реките и езерата.