Фотографии од земјотресот во Мексико

На 19 септември 2017 година, земјотрес со јачина од 7,1 степени го потресе Мексико Сити, растреперувајќи облакодери и испраќајќи милиони на улиците. Ројтерс пријавиле најмалку 60 смртни случаи во неколку мексикански држави. По некоја случајност, во вторникот беше 32-та годишнина од катастрофалниот земјотрес во Мексико Сити во 1985 година, повод поради кој се собрале многу доброволци кои учествувале во вежбите за подготвеност за земјотрес. Следуваат неколку фотографии од катастрофата што сѐ уште се одвива во Мексико Сити.