„Hyundai“ покажа со што ќе му конкурира на „Tesla Model 3“

Корејскиот производител „Hyundai“ конечно го покажа својот „Ioniq 6“ со кој има намера да му конкурира на „Tesla Model 3“ на пазарот на електрични автомобили. Техничките спецификации на моделот ќе бидат откриени на 14-ти јули, а сега детално е прикажан изгледот на електричниот седан.