Видео: Со „Тесла“ удрил во зграда со брзина од 110 км/ч.

Уште една бизарна сообраќајна несреќа се случила во САД, во која учествувало возило „Тесла“. Иако во слични несреќи на американскиот електромобил, возачите најмногу го обвинуваа автопилотот за несреќата, засега нема индиции дека системот за автономно возење го предизвикал овој инцидент. Погледнете го видеото!