(Видео) Летечки болид наместо Формула 1: Футуристичкиот „Carcopter“ развива брзина од 250 км/ч.

Француската компанија „Maca“ во 2022 година ќе го тестира тркачкиот болид „Carcopter“. Погледнете го видеото!