Германците имаат посебен објект за оние кои се противат на карантинот: Беше наменет за мигранти, но коронавирусот промени сè...

Во Саксонија, сојузна држава на истокот на Германија, властите планираат да отворат објект за сместување на луѓето кои се противат на карантинот.